Cum funcţionează?

 

Predaţi calculatorul, monitorul sau imprimanta veche şi beneficiaţi de 10% reducere la achiziţia respectiv a unui calculator, monitor sau imprimantă. Toate produsele sunt second hand şi au garantie 12 luni.

 

Pentru a preda sistemul de calcul vechi aveţi la dispoziţie două posibilităţi:

 

1. Direct la sediul firmei noastre din Bucureşti, strada Prelungirea Ghencea, nr. 81B.

2. Sau trimiteţi echipamentul la sediul firmei, prin urgent Curier

 

IMPORTANT

 

Nu este necesar ca echipamentul dvs. vechi să fie funcţional, acesta nu se refoloseşte de către IT-SH.ro, ci se colectează, iar împreuna cu FM Electronic Recycling acestea sunt supuse procesului de reciclare.

 

Discount se oferă doar în cazul achiziţiei unui produs din aceeaşi categorie.

 

Daca trimiteţi echipamentul prin curier, costul transportului este suportat de către dvs. Excepţia o reprezintă situaţiile în care clientul a achitat deja produsul second hand. În acest caz, costurile cu transportul sunt suportate de către IT-SH.ro, cu menţiunea ca echipamentul pentru reciclare să fie trimis numai prin firma de curierat Urgent Curier.

 

Compania noastră achiziţioneaza calculatoare, monitoare, imprimante şi laptopuri complete sau incomplete, funcţionale sau nefuncţionale, testate sau nestestate, indiferent de starea lor. Deasemenea achiziţionam în orice cantitate componente de calculator, plăci de baza, memorii, plăci video, sunet, reţea, harduri, unităţi optice, surse, cabluri.

 

Primul "Reciclator" - aparat pe care pot fi cântărite DEEE-urile, în funcţie de masa şi tipul aparatului eliberându-se un voucher de o anumită valoare - a fost amplasat, luni, la Cora Pantelimon din Bucureşti.

 

La intrarea în "zona verde" a magazinului, unde se află şi un aparat în care se colectează selectiv PET-uri şi doze de aluminiu - "Bancomatul Verde", au fost afişate şi preţurile pentru DEEE-uri. De exemplu, pentru laptopuri, preţul este de 1,5 lei/ kg, pentru PC-uri - 1,20 lei/ kg, pentru televizoare, monitoare LCD, cuptoare cu microunde, boilere, calorifere şi imprimante - 0,7 lei/ kg, pentru frigidere, maşini de spălat, aragaze şi aparate de aer condiţionat - 0,8 lei/ kg, iar pentru telefoane mobile - 10 lei/ kg. Astfel, pentru un frigider, voucher-ul primit ar putea avea o valoare de 80 de lei.

 

Aparatele pentru DEEE-uri vor fi instalate în toate cele 10 magazine Cora din ţară, în următoarele 30 de zile, de către Green Group, care se ocupă de reciclare, potrivit reprezentanţilor reciclatorului.

 

La evenimentul de luni au participat oficiali ai ministerului Mediului, respectiv ministrul Rovana Plumb şi secretarul de stat Elena Dumitru, fondatorul Green Group, Constantin Damov, şi Anca Popescu, directorul magazinului din Pantelimon.

 

Rovana Plumb a spus că, prin acest proiect, se doreşte creşterea gradului de conştientizare a populaţiei în ceea ce priveşte colectarea selectivă, dar şi atingerea ţintei de colectare şi reciclare impusă de Comisia Europeană printr-o directivă transpusă în legislaţia naţională, de 4 kilograme/ cap de locuitor, în prezent colectându-se doar 1,1 kilograme de DEEE-uri/cap de locuitor.

 

Constantin Damov a spus, la rândul său, că aparatul pentru PET-uri şi doze de aluminiu din Cora Pantelimon colectează aproximativ 1.000 de unităţi pe zi, iar în aparatele din toată ţara au fost colectate până în prezent peste 600.000 de astfel de ambalaje.

 

El a mai menţionat că ambele proiecte - "Reciclatorul" şi "Bancomatul Verde" - sunt implementate cu fonduri private, ale Green Group şi ale retailer-ului, şi că nu se va apela la fonduri europene sau alte granturi sau subvenţii.

 

Un aparat pentru PET-uri şi doze de aluminiu costă 20.000 de euro, sumă la care se adaugă costurile de întreţinere, ajungându-se la 30.000 de euro, în timp ce costul unui aparat pentru DEEE-uri, fabricat chiar de Green Group, este estimat la 10.000 de euro, iar întreţinerea, la cel mult 5.000 de euro, a precizat, pentru MEDIAFAX, Constantin Damov.

 

Sistemul inteligent pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice, promovat sub denumirea "Reciclatorul", conţine: o platforma de cântărire, un scaner, o tableta de preluare a semnăturii, imprimanta pentru emiterea voucher-ului, imprimanta pentru emiterea etichetei pentru deşeu, pentru recunoaşterea magazinului, un monitor cu sistem touch, o tastatura şi un mouse.

 

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a semnat, în noiembrie anul trecut, un acord voluntar cu Green Group şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMCR) privind desfăşurarea de astfel de proiecte de colectare selectivă în magazine.

 

În cadrul acestui acord, a fost lansat şi "Bancomatul Verde", care preia sticle de plastic şi doze de aluminiu, cei care le aduc primind câte 5 respectiv 3 bani pentru fiecare unitate, tot sub formă de tichete valorice pentru cumpărături.

 

Aceste aparate se regăsesc în magazine Cora şi Auchan din Bucureşti, Piteşti, Bacău, Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin şi Constanţa.

 

Damov declara la începutul lunii că Green Group şi-a propus ca până la sfârşitul lunii martie să distribuie în magazine 40 de automate de colectare de PET-uri şi doze de aluminiu, iar până la sfârşitul anului, 200. Green Group a achiziţionat deja 40 automate, în valoare de 835.000 euro.

 

Pe de altă parte, fiecare lanţ de magazine se poate implica în acest program cu reciclatorul pe care şi-l alege, a precizat anterior vicepreşedintele AMRCR Delia Nica.

 

 

 

Sursa MediaFax

 

Cautare produse

Abonare newsletter

Prelungirea Ghencea 81B, Bucuresti ( harta )comenzi@it-sh.ro0371124387 / 0730.650.961 / 0736.344.204 (imprimante)informatii suplimentare Vanzari1 informatii suplimentare Vanzari2